Hoe loopt de zeilopleiding? - Waar leren we zeilen?
Samen met je zeilinstructeur bespreek je wat je reeds kent en maken we de planning voor je opleiding. We bespreken praktische zaken: inkopen voor de lunch, avondeten, zeilroute, veiligheid en gebruik van waterdichte zeilpakken. Aan boord krijg je een slaapplaats aangewezen, waar je de bagage laat. We verkennen het schip en er volgt een safety briefing. We bespreken het leven en de discipline aan boord. Voor langere tochten moet er eerst proviand aan boord gebracht worden. We maken een proviandlijst en gaan shoppen. Zaterdagavond varen we mogelijk een andere haven binnen (Oostende, Zeebrugge, Breskens of Duinkerke). Als groep bepaal je om aan boord de avondmaaltijd zelf klaar te maken of aan wal te gaan. Je overnacht aan boord. Wie wil kan thuis of op hotel overnachten. Hou ermee rekening dat we niet elke avond naar de thuishaven terugkomen. Zeilen is een teamsport. De meesten blijven samen aan boord overnachten.
Een midweek of langer
Afhankelijk van weer en getij én de crew bestaat de kans dat je een tocht maakt naar Dover, Ramsgate of Zeeland. Dit is niet gegarandeerd in gevallen van overmacht. Het hoofddoel is een zeilopleiding. Naar andere havens varen komt op de tweede plaats.
Een ervaringstocht op de Noordzee
Tijdens de zeiltocht is er gelegenheid tot (beperkt) toerisme. In sommige havens kan je bezienswaardigheden te bezoeken. De opleiding staat wel centraal.
Een ervaringstocht in Kroatië, Griekenland of Italië
De heen en terugreis gaat per auto, trein of vliegtuig.
Wat steek je in de plunjezak? |
|
kleding Farmacie Geld |
allerlei Alles verpakt in een reistas of plunjezak (geen koffer), zeker zonder wieltjes. Veiligheid Aansprakelijkheid Reisverzekering |