NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Zeilcursus tijdens een tocht naar Engeland

Schrijf hier in
  • Engelse kust - River Orwell
  • Londen of Wight
  • Je leert navigatie, tochtvoorbereiding, omgang met de boot en het aanlopen van havens. Tijdens deze tochten kan je het niveau Aspirant Crew, Competent Crew, Day Skipper en Coastal Skipper behalen.
De Engelse kust seven sisters

Wat is er zo boeiend aan de Noordzee?

- wisselend weer en veranderlijke windrichtingen,
- sterke getijdestromen en massa's zandbanken, 
- drukke vaarroutes enveel zeehavens dicht bij elkaar.

Klik hier voor data.

Engelse Zuidkust - River Orwell

De vertrekhaven is Nieuwpoort of Zeebrugge. Dit vaargebied is ons oefenterrein voor een week. De eerste dag varen we bv naar Duinkerke, slingerend langs zandbanken doorheen de Zuydcoote Pas.

leren zeilen op de river orwell

We steken de Traffic Lane over naar Dover. Voor liefhebbers van geschiedenis: Dover Castle, een bezoek waard. Verder naar Ramsgate, met zijn Coronation street huizen. Met een eigen aparte charme. Vergeet niet in een echte Britse pub het zilte nat door te spoelen.
Het gaat verder noord naar Harwich, waar de River Orwell tot Ipswich voor de romantische noot zorgt. De aanloop van Harwich rond de vele zandbanken en het varen op de River Orwell houdt iedereen bezig. Garnalen in lookboter eten in de 'Butt and Oyster' in Pin Mill en een nachtwandeling door de bossen langs de rivier vergeet je nooit.  Klik hier voor data.

Cobold in  pin mill

Londen - 7 dagen

We trachten zo snel mogelijk Londen te bereiken. Mogelijk een eerste halte in Ramsgate. De volgende dag zorgen we er voor op het juiste ogenblik in de Thamesmonding te zijn om van het opgaand getij voor Sheerness te profiteren. In de monding liggen uitgestrekte zandbanken. Een prachtige ervaring wat betreft kustnavigatie. Wanneer we 's nachts aankomen strijken we vlak voor de sprookjesachtig verlichtte Tower Bridge de zeilen. Door de oudste sluis van Europa varen we St. Katarine Haven binnen, waar de

leren zeilen naar Londen  tower bridge

omgeving volledig gerestaureerd is in de Tudor stijl. 's Avonds rendez-vous in de Dickens Pub. We verblijven ca 24 uur in Londen. Ruim de tijd voor een bezoek. De jachthaven is op wandelafstand van de Tower. Een bezoekje aan Covent Garden zorgt altijd voor de artistieke en komische noot. Tijdens de terugtocht houden we halt te Queenborough. Bij gunstige weersomstandigheden varen we de Thamesmonding uit tussen de noordelijkste zandbanken en zetten koers naar Harwich en de River Orwell. We steken het Kanaal over richting Nieuwpoort. Klik hier voor data.

Wight - 9 dagen

leren zeilen - jachten op zee

Via Dover, Eastbourne, Brighton naar Wight en terug via Boulogne, Calais en Duinkerken.
The Solent is een natuurlijk kanaal tussen the Mainland en het eiland Wight. Langs Chichester Bay vaar je richting Portsmouth, de basis van het maritieme Engeland en de thuishaven van de Britse marine.
Verder noord, richting Southampton, ligt de river Hamble, waar vele marina's gekoesterd worden in een prachtige streek. Oostelijk van Wight ligt het lieflijke Poole in een beschutte binnenzee. Op Wight bezoek je zeker Cowes en het prestigieuse 'Headquarters of the Royal Yacht Squadron'. Bezoek het oude Yarmouth met een kasteeltje ten tijde van Hendrik VIII én het lieflijke Lymington. Voor we de terugtocht aanvatten passeren we The Needles, imponerende en gevaarlijke witte krijtrotsen.  Klik hier voor data.

leren zeilen rond een vuurtoren
leren zeilen -  zeekaart

Opleiding met eigen groep Noordzee

Op deze site vind je het programma voor individuele inschrijvingen. Maar ... als je een eigen groep samenstelt, dan kan je je eigen jacht kiezen en zelf bepalen wanneer je gaat zeilen met privé-instructeur.

Algemene Voorwaarden    klik hier