NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Leren zeilen tijdens tochten naar Engeland en Frankrijk

zeilen naar Engeland: Pin Mill

Ik wil weten wat er na de horizon komt.

  • Ik wil verre kusten en havens ontdekken.
  • Ik wil tijdens het zeilen vooral ervaring opdoen met navigatie, tochtvoorbereiding, omgang met de boot en het aanlopen van havens.
  • Tijdens deze verkenningstocht kan ik het niveau Aspirant Crew, Competent Crew, Day Skipper en Coastal Skipper behalen.

zeilen naar Engeland: River Orwell

Wat is er zo boeiend aan de Noordzee?

- wisselend weer en veranderlijke windrichtingen,
- sterke getijdestromen en een doolhof van zandbanken
- drukke vaarroutes,
- veel zeehavens dicht bij elkaar,

Kanaal - Engelse Zuidkust

De vertrekhaven is Nieuwpoort of Zeebrugge. Dit vaargebied is ons oefenterrein voor een midweek. De eerste dag varen we bv naar Duinkerke, slingerend langs zandbanken doorheen de Zuydcoote Pas.
zeilen naar Londen
We steken de Traffic Lane over naar Dover. Voor de liefhebbers van geschiedenis en militaire heldenfeiten... Dover Castle. Een bezoek waard.
Verder naar Ramsgate, met zijn Coronation street huizen. Met een eigen aparte charme. Vergeet niet in een echte Britse pub het zilte nat door te spoelen.
Tijdens een 7-daagse tocht gaat het verder noord naar Harwich, waar de River Orwell tot Ipswich voor de romantische noot zorgt. De aanloop van Harwich rond de vele zandbanken en het varen op de River Orwell houdt iedereen bezig. Garnalen in lookboter eten in de 'Butt and Oyster' in Pin Mill en een nachtwandeling door de bossen langs de rivier vergeet je nooit.
zeilen naar Wight: seven sisters

Londen - 7 dagen

We trachten zo snel mogelijk Londen te bereiken. Mogelijk een eerste halte in Ramsgate. De volgende dag zorgen we er voor op het juiste ogenblik in de Thamesmonding te zijn om van het opgaand getij voor Sheerness te profiteren.
In de monding liggen uitgestrekte zandbanken. Een prachtige ervaring wat betreft kustnavigatie. Wanneer we 's nachts aankomen strijken we vlak voor de sprookjesachtig verlichtte Tower Bridge de zeilen.
Door de oudste sluis van Europa varen we St. Katarine Haven binnen, waar de omgeving volledig gerestaureerd is in de Tudor stijl. 's Avonds rendez-vous in de
zeilen naar Engeland: Beachy Head

Dickens Pub. We verblijven ca 24 uur in Londen. Ruim de tijd voor een bezoek. De jachthaven is op wandelafstand van de Tower. Een bezoekje aan Covent Garden zorgt altijd voor de artistieke en komische noot. Tijdens de terugtocht houden we halt te Queenborough. Bij gunstige weersomstandigheden varen we de Thamesmonding uit tussen de noordelijkste zandbanken en zetten koers naar Harwich en de River Orwell. We steken het Kanaal over richting Nieuwpoort.

Wight - 9 dagen

zeilen naar Bretagne
Een 9-daagse tocht naar een indrukwekkende natuur én een uitdagend zeilgebied. Een mogelijke heenroute is via Dover, Eastbourne, Brighton naar Wight en terug via Boulogne, Calais en Duinkerken
The Solent is een natuurlijk kanaal tussen the Mainland en het eiland Wight.
Langs Chichester Bay vaar je richting Portsmouth. 'A fortress built by nature for herself against the infection and the hand of war'. Portsmouth is de basis van het maritieme Engeland en de thuishaven van de Britse marine.
Verder noord, richting Southampton, ligt de river Hamble, waar vele marina's gekoesterd worden in een prachtige streek. Oostelijk van Wight ligt het lieflijke Poole in een beschutte binnenzee. Op Wight bezoek je zeker Cowes. Een must is het prestigieuse 'HEADquarters of the Royal Yacht Squadron'. Voor we de terugtocht aanvatten passeren we The Needles, imponerende en gevaarlijke witte krijtrotsen.
Londen 7 dagen = €590
Wight
 = 9 dagen
 = €750
Londen: 11.05-17.05
Londen: 07.09-13.09
Wight: 06.04-14.04
Wight: 15.06-23.06
Wight: 13.07-21.07
Wight: 17.08-25.08
Engelse kust en River Orwell = week = 7 dagen = €590
06.04-12.04
18.05-24.05
15.06-21.06
06.07-12.07
20.07-26.07
03.08-09.08
21.09-27.09

Opleiding met eigen groep Noordzee

Op deze site vind je het programma voor individuele inschrijvingen. Maar ... als je een eigen groep samenstelt, dan kan je je eigen jacht kiezen en zelf bepalen wanneer je gaat zeilen met privé-instructeur.

Inbegrepen
opleiding, overnachting aan boord, gekwalificeerd instructeur, havengelden in Nieuwpoort en Zeebrugge, ongevallen verzekering voor elke deelnemer, aansprakelijkheidsverzekering van schipper.
Je kan een waterdicht pak huren aan €10/dag.

Niet-Inbegrepen
havengelden buiten onze thuishavens, dieselkosten motor (dit schatten wij op ca €10 pp/pd). Bedlinnen. Administratiekost. Maaltijden (ook voor instructeur): wij hanteren geen kostschool mentaliteit. Iedereen is vrij te kiezen wat hij/zij wenst te eten en drinken. Kostprijs is winkelprijs (de goedkoopste oplossing). Eindschoonmaak.

Algemene Voorwaarden    klik hier