NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Leren zeilen tijdens tochten naar Engeland

  • Engelse kust - River Orwell (vanuit Nieuwpoort)
  • Londen (vanuit Nieuwpoort)
  • Wight (vanuit Nieuwpoort)

  • Je doet ervaring op met navigatie, tochtvoorbereiding, omgang met de boot en het aanlopen van havens. Tijdens deze verkenningstochten kan je het niveau Aspirant Crew, Competent Crew, Day Skipper en Coastal Skipper behalen.
leren zeilen - engelse kust
programma 2019
06.04-12.04 = €590 .    River Orwell

06.04-14.04 = €750 .    Wight
11.05-17.05 = €590 .    Londen
18.05-24.05 = €590 .    River Orwell
15.06-21.06 = €590 .    River Orwell
15.06-23.06 = €750 .    Wight
06.07-12.07 = €590 .    River Orwell
13.07-21.07 = €750 .    Wight
20.07-26.07 = €590 .    River Orwell
03.08-09.08 = €590 .    River Orwell
17.08-25.08 = €750 .    Wight
07.09-13.09 = €590 .    Londen
21.09-27.09 = €590 .    River Orwell

Inbegrepen (prijs per persoon)
opleiding, overnachting aan boord, gekwalificeerd instructeur, havengelden in thuishaven, ongevallen verzekering voor elke deelnemer, aansprakelijkheids-verzekering van schipper, bedlinnen. Je kan een waterdicht pak huren aan €10/dag.

Wij varen met één van deze jachten.

Niet-Inbegrepen
Vaarkosten: havengelden in vreemde havens, dieselkosten, eindschoonmaak. Wij schatten deze kosten op ca €10 pppd. Maaltijden (ook voor instructeur): wij hanteren geen kostschool mentaliteit. Iedereen is vrij te kiezen wat hij/zij wenst te eten en drinken. Kostprijs is winkelprijs (goedkoopste oplossing). Eindschoonmaak.

Schrijf hier in

Wat is er zo boeiend aan de Noordzee?

- wisselend weer en veranderlijke windrichtingen,
- sterke getijdestromen en een doolhof van zandbanken, 
- drukke vaarroutes,
- veel zeehavens dicht bij elkaar.

Engelse Zuidkust - River Orwell

De vertrekhaven is Nieuwpoort of Zeebrugge. Dit vaargebied is ons oefenterrein voor een week. De eerste dag varen we bv naar Duinkerke, slingerend langs zandbanken doorheen de Zuydcoote Pas. We steken de Traffic Lane over naar

leren zeilen - river orwell

Dover. Voor liefhebbers van geschiedenis... Dover Castle, een bezoek waard. Verder naar Ramsgate, met zijn Coronation street huizen. Met een eigen aparte charme. Vergeet niet in een echte Britse pub het zilte nat door te spoelen.
Het gaat verder noord naar Harwich, waar de River Orwell tot Ipswich voor de romantische noot zorgt. De aanloop van Harwich rond de vele zandbanken en het varen op de River Orwell houdt iedereen bezig. Garnalen in lookboter eten in de 'Butt and Oyster' in Pin Mill en een nachtwandeling door de bossen langs de rivier vergeet je nooit.

leren zeilen -  pin mill

Londen - 7 dagen

We trachten zo snel mogelijk Londen te bereiken. Mogelijk een eerste halte in Ramsgate. De volgende dag zorgen we er voor op het juiste ogenblik in de Thamesmonding te zijn om van het opgaand getij voor Sheerness te profiteren. In de monding liggen uitgestrekte zandbanken. Een prachtige ervaring wat betreft kustnavigatie. Wanneer we 's nachts aankomen strijken we vlak voor de sprookjesachtig verlichtte Tower Bridge de zeilen. Door de oudste sluis van Europa varen we St. Katarine Haven binnen, waar de omgeving volledig gerestaureerd is in de Tudor stijl.

leren zeilen -  tower bridge

's Avonds rendez-vous in de Dickens Pub. We verblijven ca 24 uur in Londen. Ruim de tijd voor een bezoek. De jachthaven is op wandelafstand van de Tower. Een bezoekje aan Covent Garden zorgt altijd voor de artistieke en komische noot. Tijdens de terugtocht houden we halt te Queenborough. Bij gunstige weersomstandigheden varen we de Thamesmonding uit tussen de noordelijkste zandbanken en zetten koers naar Harwich en de River Orwell. We steken het Kanaal over richting Nieuwpoort.

Wight - 9 dagen

leren zeilen - jachten

Een mogelijke heenroute is via Dover, Eastbourne, Brighton naar Wight en terug via Boulogne, Calais en Duinkerken.
The Solent is een natuurlijk kanaal tussen the Mainland en het eiland Wight. Langs Chichester Bay vaar je richting Portsmouth, de basis van het maritieme Engeland en de thuishaven van de Britse marine.
Verder noord, richting Southampton, ligt de river Hamble, waar vele marina's gekoesterd worden in een prachtige streek. Oostelijk van Wight ligt het lieflijke Poole in een beschutte binnenzee. Op Wight bezoek je zeker Cowes en het prestigieuse 'Headquarters of the Royal Yacht Squadron'. Bezoek het oude Yarmouth met een kasteeltje ten tijde van Hendrik VIII én het lieflijke Lymington. Voor we de terugtocht aanvatten passeren we The Needles, imponerende en gevaarlijke witte krijtrotsen.

leren zeilen -  vuurtoren
leren zeilen -  zeekaart

Opleiding met eigen groep Noordzee

Op deze site vind je het programma voor individuele inschrijvingen. Maar ... als je een eigen groep samenstelt, dan kan je je eigen jacht kiezen en zelf bepalen wanneer je gaat zeilen met privé-instructeur.

Algemene Voorwaarden    klik hier