NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Leren zeilen in Italië

Leren zeilen Italië, Amalfi

Zeilcursus langs Amalfi-kust en baai van Napels

  • Er wordt een zeiljacht ingezet waarop je een mooie zeilreis maakt langs de eilanden en pittoreske haventjes en ook daadwerkelijk deelneemt aan een intensieve opleiding.
  • Dit programma komt in aanmerking voor het behalen van de niveau's aspirant crew, competent crew en day skipper.
Zeilcursus Italië, Salerno

Wat is er te zien?

Napels, meer dan 2500 jaar geleden gesticht door Griekse kolonisten, bezit een rijk historisch centrum. Je bezoekt er het fiere Castel dell'Ovo, het Castel Nuovo en de vele prachtige kerken. De baai van Napels en de eilanden in de onmiddellijke nabijheid, Ischia en Capri, vormen het decor van een prachtige zeilvakantie.

Het eiland Ischia, door de weelderige vegetatie bekend als het Esmerald eiland, is het grootste eiland in de baai van Napels. In Ischia Ponte staat de imponerende burcht Castello Aragonese. Dit vulkaaneiland is bedekt met dennenbossen en wijngaarden.

Het eiland Montechristo inspireerde Alexandre Dumas. Er zijn veel historische gebouwen, Romeinse villa's en renaissancekloosters.

Zeilend langs de wondermooie kust van Amalfi passer je indrukwekkende landschappen en monumenten. De rotswanden duiken vaak loodrecht het water in. In Amalfi moet je de kathedraal bezoeken samen met het Paradijsklooster. Vergeet de magische plaatsen Sorrento en Ravello niet! Vanuit Sorrento bereik je gemakkelijk de overblijfselen van Pompeï.

Salerno is gelegen aan de Golf van Salerno. In het middeleeuws centrum is het belangrijkste monument de 12de-eeuwse Dom. Positano is de andere belangrijke plaats aan de kust. Ten zuiden van Salerno ligt Paestum met zijn zeer goed bewaard gebleven Griekse tempels.

Zeilcursus Italië, Napels

Het eiland Capri is bekend voor zijn Grotta Azurra (blauwe grot), de spectaculaire Marina Piccola en de Villa Jovis. De Faraglioni (steile klippen) zijn wereldberoemd. Ook in Capri vind je weer een rijkdom aan overblijfselen uit de oudheid. Procida is een vulkanisch eiland met schitterende kleuren.

Hoe kom je er?

Eigen vervoer
De afstand Antwerpen - Salerno is ca 1.900 km.
Je vliegt met verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf Brussel naar Napels in ca 2,5 uur. Transfer naar Salerno is ca 45 minuten.

Italië, Amalfikust en Golf van Napels vanuit Salerno = 1 week
18.05-25.05 = €690 21.09-28.09 = €720
Corsica = 1 week
07.09-14.09 = €740  

Opleiding met eigen groep in Italië

Op deze site vind je het programma voor individuele inschrijvingen. Maar ... als je een eigen groep samenstelt, dan kan je in Italië een jacht huren en zelf bepalen wanneer je gaat zeilen met privé-instructeur.

Inbegrepen
opleiding, overnachting aan boord, gekwalificeerd instructeur, havengelden in thuishaven, ongevallen verzekering voor elke deelnemer, aansprakelijkheidsverzekering van schipper.

vertrekhaven = Salerno of Napels
De grootte en het type zeiljacht hangt af van het aantal cursisten.

Niet-Inbegrepen
havengelden in vreemde havens, dieselkosten, maaltijden (ook voor instructeur), transitlog, administratiekost, vlucht en taxi ter plaatse. Eindschoonmaak, bedlinnen.

opstaptijd = na 17 uur - afstaptijd = voor 09 uur.
vluchten vanuit Brussel.

Zeilcursus Italië, kaart vanuit Napels

Klimaat
In het algemeen heeft Italië een gematigd klimaat. De zomer is heet en droog, maar de temperatuur is milder aan de kust door de verfrissende zeebries.

Wind
De wind waait in de zomermaanden west tot zuidwest. De windkracht is dan matig, 2 tot 4 bf. In de lente en de herfst treden er lokale donderstormen op. Lokale kortstondige windvlagen nabij de eilanden zijn te herkennen aan zwarte wolkenbanden.

Algemene Voorwaarden    klik hier