NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Zeilcursus in Italië

 

Schrijf hier in
  • Amalfi-kust en baai van Napels (vanuit Salerno)
  • Corsica (vanuit Ajaccio)

  • Je maakt een mooie zeiltocht langs eilanden en pittoreske haventjes en je neemt ook deel aan een intensieve opleiding. Beide programma's komen in aanmerking voor Aspirant Crew, Competent Crew en Day Skipper.

leren zeilen Italie Amalfikust
programma 2024 - Klik hier  

Wat is er te zien - Amalfi?

Napels, 2500 jaar geleden gesticht door Griekse kolonisten, bezit een rijk historisch centrum. Je bezoekt het fiere Castel dell'Ovo, het Castel Nuovo en de vele prachtige kerken. De baai van Napels en de eilanden in de nabijheid vormen het decor van een prachtige zeilvakantie. Het eiland Ischia, door de weelderige vegetatie bekend als het Esmerald eiland, is het grootste eiland. In Ischia Ponte staat de imponerende burcht Castello Aragonese. Het eiland Capri is bekend voor zijn Grotta Azurra en de Marina Piccola. De Faraglioni (steile klippen) zijn wereldberoemd. Ook in Capri vind je weer een rijkdom aan overblijfselen uit de oudheid. Procida is een vulkanisch eiland met schitterende kleuren. Montechristo inspireerde Alexandre Dumas. Er zijn veel historische gebouwen, Romeinse villa's en renaissance-kloostersZeilend langs de wondermooie kust van Amalfi passeer je indrukwekkende rotswanden die loodrecht het water induiken. In Amalfi moet je de kathedraal bezoeken samen met het Paradijsklooster. Vergeet de magische plaatsen Sorrento en Ravello niet! Vanuit Sorrento bereik je gemakkelijk de overblijfselen van Pompeï. Salerno is gelegen aan de Golf van Salerno. In het middeleeuws centrum is het belangrijkste monument de 12de-eeuwse Dom. Positano is de andere belangrijke plaats aan de kust. Ten zuiden van Salerno ligt Paestum met zijn goed bewaarde Griekse tempels.

 

leren zeilen Italie de ruige Amalfi kust
Zeilcursus Italië, kaart baai van Napels

Hoe kom je er?

Italië
De afstand Antwerpen - Salerno is ca 1.900 km.
Je vliegt naar Napels in ca 2,5 uur. Transfer naar Salerno is 45 min.

leren zeilen Corsica Girolata

Klimaat en wind Amalfi

Italië en Corsica hebben een gematigd klimaat. De zomer is heet en droog, maar de temperatuur is milder aan de kust door de verfrissende zeebries. De wind waait in de zomermaanden west tot zuidwest.De windkracht is dan matig, 2 tot 4 bf. In de lente en de herfst treden er lokale donderstormen op. Lokale kortstondige windvlagen nabij de eilanden zijn te herkennen aan zwarte wolkenbanden.

Je verblijf

voorbeeld van een 3 cabine jacht - Sun Odyssey 389

lengte = 11,34 m
breedte = 3,76 m
diepgang = 1.90 m
watertank = 200 liter
dieseltank = 130 liter
zeiloppervlak = 70 m2

voorbeeld van een 4 cabine jacht - Sun Odyssey 449

lengte = 13,34 m
breedte = 4,24 m
diepgang = 2,20 m
watertank = 450 liter
dieseltank = 200 liter
zeiloppervlak = 93 m2

Leren zeilen Kroatië, zeiljacht layout
Zeilcursus Kroatië, zeiljacht zijzicht
Zeilcursus Kroatië, zeiljacht, interieur

Opleiding met eigen groep in Italië

Op deze site vind je het programma voor individuele inschrijvingen. Maar ... als je een eigen groep samenstelt, dan kan je in Italië een jacht huren en zelf bepalen wanneer je gaat zeilen met privé-instructeur.

Algemene Voorwaarden    klik hier