NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Leren zeilen in Italië

Leren zeilen in Corsica


  • Amalfi-kust en baai van Napels (vanuit Salerno)
  • Corsica (vanuit Ajaccio)

  • Je maakt een mooie zeiltocht langs eilanden en pittoreske haventjes en je neemt ook deel aan een intensieve opleiding. Beide programma's komen in aanmerking voor Aspirant Crew, Competent Crew en Day Skipper.
leren zeilen Italie
programma 2019
18.05-25.05 = €690 .    
vanuit Salerno
07.09-14.09 = €740 .    vanuit Ajaccio
21.09-28.09 = €720 .    vanuit Salerno

Inbegrepen (prijs per persoon)
opleiding, overnachting aan boord, gekwalificeerd instructeur, havengelden in thuishaven, ongevallen verzekering voor elke deelnemer, aansprakelijkheidsverzekering van schipper, bedlinnen.

Niet-Inbegrepen
Vaarkosten: havengelden in vreemde havens, dieselkosten, transitlog, eindschoonmaak. Wij schatten deze kosten op ca €17 pppd. Maaltijden (ook voor instructeur), administratiekost, vlucht en taxi ter plaatse.

opstaptijd = na 17 uur - afstaptijd = voor 09 uur. 
Klik voor reistips Schrijf hier in

Wat is er te zien - Amalfi?

Napels, 2500 jaar geleden gesticht door Griekse kolonisten, bezit een rijk historisch centrum. Je bezoekt er het fiere Castel dell'Ovo, het Castel Nuovo en de vele prachtige kerken. De baai van Napels en de eilanden in de nabijheid vormen het decor van een prachtige zeilvakantie.

Het eiland Ischia, door de weelderige vegetatie bekend als het Esmerald eiland, is het grootste eiland. In Ischia Ponte staat de imponerende burcht Castello Aragonese. Het eiland Capri is bekend voor zijn Grotta Azurra, de spectaculaire Marina Piccola en de Villa Jovis. De Faraglioni (steile klippen) zijn wereldberoemd. Ook in Capri vind je weer een rijkdom aan overblijfselen uit de oudheid. Procida is een vulkanisch eiland met schitterende kleuren. Het eiland Montechristo inspireerde Alexandre Dumas. Er zijn veel historische gebouwen, Romeinse villa's en renaissance-kloosters.

Zeilend langs de wondermooie kust van Amalfi passeer je indrukwekkende rotswanden die loodrecht het water induiken. In Amalfi moet je de kathedraal bezoeken samen met het Paradijsklooster. Vergeet de magische plaatsen Sorrento en Ravello niet! Vanuit Sorrento bereik je gemakkelijk de overblijfselen van Pompeï.

Salerno is gelegen aan de Golf van Salerno. In het middeleeuws centrum is het belangrijkste monument de 12de-eeuwse Dom. Positano is de andere belangrijke plaats aan de kust. Ten zuiden van Salerno ligt Paestum met zijn zeer goed bewaard gebleven Griekse tempels.

leren zeilen Italie - Amalfi
Zeilcursus Italië, kaart vanuit Napels

Wat is er te zien - Corsica?

Corsica, het île de Beauté, is een stukje oernatuur. De kust met veelkleurige rotsen wordt bewaakt door citadellen uit de Genuese tijd. Mooie zeilgebieden treft u aan in het noorden met de Girolata Baai. Bekend zijn de rode granietrotsen en de baai van Tuara.

In het zuiden Bonifacio met er tegenover Sardinië met de Lavezzi Eilanden en de wonderschone Maddalena archipel. Slechts 20 mijl scheidt Corsica van Sardinië. Bonifacio, ligt in een lange smalle fjord. De oude stad, omgeven door wallen, verleidt u onmiddellijk om te slenteren langs de pittoreske straatjes. Er zijn tal van bezienswaardigheden.

In Ajaccio, geboortestad van Napoleon, bezoek je de Port de La Citadelle. Wandel via de prachtige kathedraal naar het huis van de Bonapartes. Bastia is een prachtige plaats in het noorden. Hier staat een oude burcht die nog gebouwd is door de Genuaanse republiek. Porto is beroemd voor zijn steile kusten en het pittoreske vissershaventje CargeseDe baai van Valinco, nabij Propriano is wondermooi. Aan de oostkust ligt de oude havenstad Porto Vecchio diep verscholen in een prachtige baai.

leren zeilen Italie - Bonifacio
leren zeilen zeekaart Corica

Hoe kom je er?

Italië
De afstand Antwerpen - Salerno is ca 1.900 km.

Je vliegt naar Napels in ca 2,5 uur. Transfer naar Salerno is 45 min.

Corsica
Je vliegt vanuit Lille (noord-Frankrijk) rechtstreeks naar Ajaccio, Bastia, Calvi of Figari.

leren zeilen Italie Girolata

Klimaat en wind Amalfi

In het algemeen hebben Italië en Corsica een gematigd klimaat. De zomer is heet en droog, maar de temperatuur is milder aan de kust door de verfrissende zeebries.

De wind waait in de zomermaanden west tot zuidwest. De windkracht is dan matig, 2 tot 4 bf. In de lente en de herfst treden er lokale donderstormen op. Lokale kortstondige windvlagen nabij de eilanden zijn te herkennen aan zwarte wolkenbanden.

Klimaat en wind Corsica

De gevreesde Mistral, een koude noorderwind die uit het Rhonedal komt en zich in de golf van Lion ontwikkelt, komt aan Corsica slechts in afgezwakte vorm voor gedurende de zomermaanden. In het algemeen waait er een zwakke tot matige westen- tot noordwesten wind (2 tot 5 bf). De zee is meestal zeer kalm.

Je verblijf

voorbeeld van een 3 cabine jacht - Sun Odyssey 389

lengte = 11,34 m
breedte = 3,76 m
diepgang = 1.90 m
watertank = 200 liter
dieseltank = 130 liter
zeiloppervlak = 70 m2

voorbeeld van een 4 cabine jacht - Sun Odyssey 449

lengte = 13,34 m
breedte = 4,24 m
diepgang = 2,20 m
watertank = 450 liter
dieseltank = 200 liter
zeiloppervlak = 93 m2

Leren zeilen Kroatië, zeiljacht layout
Zeilcursus Kroatië, zeiljacht zijzicht
Zeilcursus Kroatië, zeiljacht, interieur

Opleiding met eigen groep in Italië

Op deze site vind je het programma voor individuele inschrijvingen. Maar ... als je een eigen groep samenstelt, dan kan je in Italië een jacht huren en zelf bepalen wanneer je gaat zeilen met privé-instructeur.

Algemene Voorwaarden    klik hier