NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Zeilcursus in Griekenland

Zeilcursus Saronische Golf

Schrijf hier in
  • Je maakt een mooie zeiltocht langs eilanden en pittoreske haventjes en je neemt ook deel aan een intensieve opleiding. Dit programma komt in aanmerking voor de niveau's aspirant crew en competent crew.
  • Voor ons Special Event: Blue Cup  lees meer

leren zeilen Griekenland kasteel Nauplion
programma 2024 - Klik hier
 

reisvoorbeeld 1 week

Dag 1 Met lijnvlucht naar Athene. 's Avonds ontmoeting met de anderen in een restaurantje aan het strand.
Dag 2 We zetten koers naar het antieke Epidauros. Hier doen we uitgebreid inkopen.
Dag 3 Bezoek het antieke theater en de tempel van Asklepios. We zeilen via het eiland Agistri, waar we even halt houden voor een zwempartij, naar Aegina.
Dag 4 Verder naar het groene eiland Poros. Iedereen op uitkijk voor dolfijnen. In het kanaal van Poros, dat het eiland van het vasteland scheidt, vinden we prachtige baaien voor een zwempartij. Op Poros heerst een gezellige drukte met vele taverna's en een vismarkt.
Dag 5 Hydra. De pittoreske haven ligt in het midden van het kleurrijke stadscentrum. Sjouwende ezeltjes, ijverige vissers en een bonte mengeling van inwoners en toeristen.
Dag 6 De volgende plaats is Ermioni, een gezellig vissershaventje.
Dag 7 Tijdens onze laatste zeildag maken we een mooie tocht langs Aegina tot in de thuishaven Kalamaki. De avond brengen we door in de Plaka. Na een wandeling langs de Acropolis kan je er eten in één van de vele taverna's.
Dag 8 Terugvlucht.

leren zeilen Cycladen - griekse vlag
Zeilcursus Griekenland, zeekaart Saronische Golf

Hoe kom je er?

Je vliegt naar Athene in 3 uur. Transfer per bus of taxi van luchthaven naar Marina Kalamaki is 60 min.

Klimaat en wind

Alle Griekse eilanden en de Peloponessos hebben een mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en hete, droge zomers. De zomerperiode begint al in maart, maar kent tot in mei onderbrekingen veroorzaakt door depressies. Vanaf maart is de luchttemperatuur hoger dan die van het zeewater. Dit heeft een stabiliserend effect. Vanaf half mei is het meestal stabiel en zomers.

De Saronische en Argolische golf liggen beschut tegen sterke winden. De Meltemi, een noordelijke wind die vooral in juli en augustus sterk is, waait hier niet regelmatig zoals in de Cycladen. Als de Meltemi waait uit het noorden tot noordoosten, is de kracht meestal 4 tot 5 bf, zelfs minder rond Poros. Waait de Meltemi niet, dan is de wind meestal zuid, 2 tot 3 bf. Rondom Hydra en in de Argolische golf is de wind meestal zuidoost, 3 tot 5 bf. In de lente en de herfst zijn de winden zwakker. Het weer is vrij stabiel en garandeert comfortabel zeilplezier van april tot eind oktober.

Griekenland - hydra ezels

Je verblijf

voorbeeld van een 3 cabine jacht - Sun Odyssey 389

lengte = 11,34 m
breedte = 3,76 m
diepgang = 1.90 m
watertank = 200 liter
dieseltank = 130 liter
zeiloppervlak = 70 m2

voorbeeld van een 4 cabine jacht - Sun Odyssey 449

lengte = 13,34 m
breedte = 4,24 m
diepgang = 2,20 m
watertank = 450 liter
dieseltank = 200 liter
zeiloppervlak = 93 m2

Leren zeilen Griekenland, zeiljacht layout
Zeilcursus Kroatië, zeiljacht zijzicht
Zeilcursus Kroatië, zeiljacht, interieur

Opleiding met eigen groep in Griekenland

Op deze site vind je het programma voor individuele inschrijvingen. Maar ... als je een eigen groep samenstelt, dan kan je in Griekenland een jacht huren en zelf bepalen wanneer je gaat zeilen met privé-instructeur.

Algemene Voorwaarden    klik hier