NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Gastenboek

Beste Koen,

Het weekend was zeer leerrijk en nuttig voor elke yachtzeiler. Ik heb mij ongelooflijk goed geamuseerd.
De cursus heeft mij nog meer gemotiveerd om een stap verder te zetten in de zeilwereld.
Als schipper vind ik dat je alles op een vlotte, kalme, begrijpbare en stressloze manier uitgelegt en gepresenteerd hebt.
Deze cursus kan ik elke beginnend zeiler en zelfs voor sommige gevorderde aanraden en is eigenlijk een must voor iedereen die volgens de regels van het goede zee(zeil/vaar)manschap veilig wil genieten van het zeilen.
Iedereen heeft voldoende kunnen oefenen op de verschillende technieken, en met de nodige verstaanbare uitleg die men nodig heeft om zonder schade een zeiltrip tot een goed einde te brengen.
Mede dankzij het goede weer was dit een prachtig weekend, en zelfs voor herhaling vatbaar.
Bedankt en tot de volgende Kurt,

Groeten Froidbise Frank

Beste Véronique,

Gegroet. Ik mag hopen dat je het heel goed maakt.Ik heb net tijdens 2 weekends de praktische opleiding van Aspirant Crew gevolgd.
Graag zou ik een speciaal dankwoord willen richten aan jou voor de wijze waarop alles vlekkeloos georganiseerd werd.
Tevens zou ik graag onze instructeur Luc willen bedanken voor de prachtige tijd die hij ons tijdens de beide weekends bezorgd heeft.
Onze instructeur heeft met veel kennis van zaken éénieder vertrouwd gemaakt met de beginselen van het zeilen. Iedere cursist kreeg ruim de gelegenheid om te oefenen en feedback werd op een zeer korrekte en opbouwende manier gegeven.
Het was gezellig en relaxed tijdens de oefeningen en tijdens het avondeten was de gezellige babbel over Luc´s zeilervaringen een ontspannend gespreksonderwerp.
Met vriendelijke groeten, Luc Remans

Beste,
We hebben wel degelijk veel vaarplezier gehad ,veel geleerd,en de uren
vaarplezier zullen zeker zijn nut hebben. Waar voor dank.
Grts Hugo.

Beste Tony,
Ik dank U voor uw snelle mail, maar ik houd eraan U langs deze weg nogmaals te danken voor het formidabele week-end.
Het was een combinatie van leren en genieten. Wat me vooral getroffen heeft, was de kalmte waarmee U ons bepaalde knepen van het vak leerde. En, belangrijk, wij mochten fouten maken, U corrigeerde ze op een serene manier –of er moest al eens ingegrepen worden- maar wonderwel lukte het meestal bij de tweede poging.
Beste groeten, ook aan uw echtgenote, en hopelijk tot ziens,
John

beste Mr Peetroons C. ,
schitterende zeilopleiding gehad met schipper Ronny.
Enorm veel geleerd op korte tijd. Voor mijn kinderen enorme leerzame ervaring.
Matige wind ,wel zeer hoge zee (2-3+m) voor kind en beginner. De voor mij persoonlijk daaraan gekoppelde kortstondige ongemakken ,ondermijnen dit gebeuren niet.
vriendelijke groeten.

Beste,
we hadden gisteren een fijne zeildag en alles is naar wens verlopen. Met Alex hadden we een goede korte briefing voor het afvaren, en debriefing bij het terugkeren.
Met dank, we komen zeker nog terug. Johan Devenyns.


Dank voor de inschrijving van het WE zeilen.
Het was een aangename en leerrijke bedoening.
Skipper was prima (E. Buelens) en die heeft veel reclame voor de zeilschool gemaakt.
Kunt u mij info doorsturen voor een WE havenmanoeuvers?
Groeten, Luc Gesquiere

Merci voor het toffe weekend gasten, t’was plezant en we hemme weeral vreeed veel geleerd, special thanks voor alain AKA: doublecoffeecigarsmokingwomeniser , U was een supermonitor!!
Alain, moest het al vergeten zn op de foto rechts naar links: TOM, BERT sr, JAN, de linkse zdde gij, op de voorgrond, ikke ook nen BERT ;)
Het gaat jullie goed en tot binnenkort!
Bert


Beste Carlo, Beste Altaïr-crew,
Ik heb een weekend HM gevolgd van 14-15/6 met daarop volgend een 5-daagse zeilstage als Dayskipper van 16-20/6. Het was zeer geslaagd!
Zowel tijdens de eerste 2 dagen Havenmanoeuvres olv Luc alsook de volgende 5 dagen als Dayskipper olv Erik Buelens heb ik zeer veel geleerd en ervaren hoe het is om de Noordzee met 6 Bft. te mogen bevaren.
Het was een echt leuke ervaring. Heel goede begeleiding, met een extra pluim voor Erik. Kortom het was echt tof.
Ik hoop alvast in de toekomst ook een instructeur te mogen (kunnen) worden bij Altaïr.
Tot op één van de volgende stages of charters.
Dank voor alles.
Mvg, Dirk Wouters
dag Tony,

Dank voor de foto's
Dank ook voor de begeleiding. Ik vond het heel goed. Aangename sfeer aan boord. Voldoende zeiltechnische afwisseling en goed aansluitend bij de theorie yachtman. Didaktisch erg goed.
Voor herhaling vatbaar!

Ps: wat eens zou moeten kunnen ingericht worden door Altair: een korte (10 uur ?) praktische opleiding ivm dieselmotoren zeilboten: beginselen onderhoud, nazicht, majeure problemen ...

Jan Michels
Tielt

De cup was alweer een geweldige organisatie, met wind deze keer.
Een paar zinnen uit de reakties van de opvarenden:

Dit was een absolute top vakantie al heb ik er nog een van een weekje nodig om even te bekomen en terug in werkstemming te komen. Dit was natuurlijk alleen maar mogelijk door de het super team aan boord. Bedankt voor alle ondersteuning tijdens enkele moeilijke momenten :-)

Ik heb helemaal de smaak te pakken en zou zo terug op de boot springen. Hoi iedereen, ook ik wil iedereen bedanken voor de ongelooflijk leuke ervaring en de gezellige tijd. En nee Hannelore, die eerste werkdag is niet goed verlopen, ik ga zo meteen naar Frank bellen om te zien of hij ook geen pilletjes heeft tegen de BlueCup blues, je weet wel, dat gevoel van "ik wil terug, nuuu !" , en dan maar een beetje op je stoel zitten te schommelen om het gevoel terug te krijgen :-)

Ik wil bij deze nog eens iedereen bedanken voor de toffe tijd die ik de afgelopen week heb gehad.
Tot zover een kort overzichtje.

groetjes, Ronny

Geachte Carlo,
Vooreerst wens ik u hartelijk te danken voor de professionele aanpak van uw team die ons de Punch als alternatief hebben voorgesteld om ons weekend te laten slagen.

Geacht team,
Ik was verbaast over de symbiose dat ons team vormde op het zeilweekend en dit onder de leiding van een geweldige schipper die ons veel geleerd heeft.
Ik hoop voor ieder van jullie dat deze leuke ervaring mag leiden tot een nieuwe passie en dat nog vele leuke ervaringen mogen volgen.
Ik wens dan ook ieder van jullie hartelijk te danken voor de aangename ervaring die ik heb mogen meemaken en hoop nog van jullie te mogen horen.
Graag wens ik als slot onze schipper Andre zeer hartelijk te bedanken voor zijn bijdage in het team dat echt een team vormde al reeds van de eerste dag.
Vriendelijke groeten, Kurt Saboo

Beste Carlo,
Bij deze wou ik u laten weten dat de 2 zeildagen uitstekend verlopen zijn (inclusief het zeemijnavontuur in Oostende..).
De hele familie heeft genoten van de 2 zeildagen op de Noordzee en we komen zeker terug voor een instructieweekend of een andere vorm van vaaropleiding.
De 39i is een fantastische boot en Erik was een superskiper.
Met vriendelijke groeten en tot binnenkort,
Frank Gielen

Hallo Carlo,
Bij deze, il ik u graag melden dat wij afgelopen week, de meest fantastische week ooit hebben doorgebracht. Wij hebben enorm veel bijgeleerd dankzij de geweldige instructeur Wilfried, een man met een enorme kennis over zeilen, met ongelofelijk geduld en steeds met de glimlach de manoeuvres tot in detail uitgelegd, desnoods 10 keer, gelukkig waren 10 keer niet nodig J
We hadden een fantastische crew en we komen zeker terug en willen alleen nog met Wilfried zeilen, met een dergelijk kundig instructeur kan u zich geen betere klantenbinding wensen. Ook als mens is hij gewoon fantastisch.
Ik wil u nogmaals, alsook vanwege mijn echtgenoot, feliciteren met de geweldige organisatie en de enorme kennis die wij hebben kunnen opdoen afgelopen week, we hebben zelfs “vrienden voor het leven” gemaakt.
Bedankt, nog veel succes gewenst en WIJ KOMEN ZEKER TERUG !
Beste Veronique,
Heb afgelopen week bij jullie mijn zeilcursus volbracht met lekker veel wind. Heb Carlo nog gesproken in Nieuwpoort en moest met U verder afspreken over het afstempelen van mijn logboek dat tevens kan gelden voor ons vaarbewijs in Griekenland. Verder ook wilde ik het Altaïr cursus boek deel 2 bestellen over de navigatie. Moet trouwens nog eens in Brasschaat zijn ergens op de Kapelsesteenweg. Welke datum en uur, liefst ergens in de voormiddag, kunnen we dat volgende week even regelen.
Groetjes Pascal.

Dag Carlo,
nog even een kort mailtje om te melden dat het voorbije initiatieweekend enorm is meegevallen.
Veel bijgeleerd, een goeie schipper aan boord en toffe bemanningsleden.
Ik wacht nog altijd op mijn opleidingscheques.
Zodra ik die binnenheb neem ik terug met jullie contact op.
Met vriendelijke groeten, Peter E.
Beste Carlo,
Ik heb een zeer fijn zeilweekend achter de rug. De opleiding is zeer goed verzorgd en ik heb heel wat bijgeleerd en kunnen oefenen.
Aangezien ik komend lang weekend (vrijdag-zat-zo) nogmaals een zeilopleiding volg bij jullie vroeg ik mij af of het mogelijk is om het aantal deelnemers op voorhand te weten. Wij zijn alvast met 2 die de 2 weekends op rij meedoen en dus zou het handig zijn om de namen van de andere leerlingen te kennen, zodat we weten hoeveel inkopen we moeten voorzien.
Van onze schipper Ronny waren wij alledrie ook zeer tevreden, dus als hij er opnieuw bij kan zijn...dan zou dat zeer fijn zijn, hij is zeer welkom.
Alvast bedankt voor je antwoord.
Vriendelijke groeten, Vicky W.
Beste,
kleine feedback over event 15/16 2006.
Alles was goed georganiseerd evenals de schippers (Huub&Ronny) die de nodige rust uitstraalden voor de roekies. Ondanks het wat ruwere weer op donderdag hebben de meesten zich herpakt op vrijdag . Dus een zeer positieve ervaring.
mvg, Dirk V.

Beste
Ik heb een cursus havenmanoeuvres gevolgd bij julie, en
ik ben echt tevreden met wat ik nu kan in de praktijk.
Bedankt, Hedwig DL
Beste Carlo,
Ik heb net de 5-daagse cursus zeilen gevolgd op de noordzee met schipper Hendrik. Ik wou nog even zeggen hoe fantastisch ik de reis vond en vooral mijn complimenten geven aan de schipper. Ik heb zelden zo'n geduldige, integere, slimme en grappige man ontmoet. Hij stelde iedereen op zijn gemak en heeft zeker een toegevoegde waarde aan de tocht gegeven.
Met vriendelijke groeten, Britt A.
Carlo,
We have a good time past Saturday with Ronny. He's a good instructor, with a lot of patience with us. We look forward to sailing with him at a next occasion.
Thanks, Bernardo U.
hi carlo,
hierbij een paar foto's die je misschien kunt gebruiken voor je website of zo. Kun je mij het email adres geven van Koen, die onze skipper was voor 2 dagen? wil een aantal fotos ook naar hem sturen!
groetjes, Peter