NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Veelgestelde vragen Algemeen

Wanneer schrijf ik het best in voor een zeilopleiding? Nu, bij deze ;) Wacht niet te lang, stages kunnen volzet geraken.
Is zeilen op de Noordzee gevaarlijk? Helemaal niet. Het gevaarlijkst van het naar Engeland zeilen is met de auto naar Nieuwpoort rijden. Onze jachten zijn veilig en (behalve de Punch) kunnen niet kapseizen. Ze zijn met alle wettelijk verplichte veiligheidsmiddelen uitgerust. Meer zelfs, er zijn zelfs veiligheidsmiddelen aan boord die nog niet door de wet zijn voorgeschreven.
Moet je extra sportief zijn om te gaan zeilen? Je moet geen atleet zijn. Lichamelijk gesproken kan iedereen leren zeilen. Je moet wel een sportieve mind setting hebben. 
Met welke zeiljachten varen we? We zeilen uitsluitend met Jeanneau.
  • Uitstekende zeileigenschappen.
  • Uitzonderlijk comfort zowel binnen als aan dek.
  • Mooie afwerking met een smaakvol interieur.
  • Strakke sportieve lijn en een aantrekkelijke look.
  • Altaïr Zeezeilschool heeft een vloot snelle, comfortabele en zeewaardige jachten voor een aangename opleiding.
Comfort en veiligheid
  • Altair Zeezeilschool bezit 14 recente zeiljachten.
  • Alle jachten worden jaarlijks gekeurd en zijn uitgerust volgens de wettelijke veiligheidsnormen.
  • De uitrusting omvat reddingsvesten, veiligheidsharnassen, noodsignalen, kaarten, reddingsvlot, navigatie-instrumenten.
  • Op het gebied van comfort zijn de jachten uitgerust: keuken met oven, wasgelegenheid en WC, koelkast.
Waar overnacht ik aan boord? In principe slaap je in een cabine per twee. Je kan ook in het salon slapen. Een cabine apart kan tegen een meerpijs. 
Kan ik een kajuit alleen krijgen? Ja, indien er plaats is. Is dit een must, dan meld je dit bij je inschrijving. Een cabine alleen houdt een meerprijs in. 
Ik ben niet graag met vreemden aan boord. Hoe kan ik dan leren zeilen? Je huurt een jacht. Je kiest er één uit onze vloot. En je reserveert een privé-instructeur.
Tot hoeveel beaufort varen wij uit? Tot gemiddeld 6 beaufort, afhankelijk van de windrichting. Bij hogerwal is de zee onder de kust vlakker en veiliger. Bij lagerwal staat er meer golfslag. 
Wat doen we als het stormt? Als er tijdens de ganse stageperiode echt stormt voorspeld wordt dan blazen we de stage af. Dit gebeurt uiterst zelden. Is er een stormachtige dag tijdens een ervaringstocht of een midweek, dan kan je alleen zeggen: dit hoort erbij. Is er harde wind tijdens een weekend, dan wordt er een alternatief opleidingsprogramma gevolgd.
Waarom moet ik een waarborg geven? Het jacht is ook je thuis en verblijfplaats. Als je schade berokkent aan het interieur of aan de uitrusting, moet je die betalen, net zoals wanneer je een huisje of appartement huurt.