NLFR
Yachtman - Stuurbrevet - ICC - Marifonie - SRC/GMDSS

Nepal

Quality of Life Nepal (QOLN) is een niet gouvernementele, niet politieke en sociale organisatie zonder winstoogmerk opgericht in 2000 door Ram Chandra Sharma en zijn Belgische vrouw Sabine Molemans.

Het belangrijkste doel is de kwaliteit van het leven van de laagkasten families in Sarangkot te verbeteren. 90% van de dorpsbewoners leeft onder de armoedegrens en is zowel sociaal als economisch achtergesteld. Armoede zorgt er voor geen of weinig eigendom en analfabetisme is er eerder regelmaat dan uitzondering.

Door beter onderwijs, betere medische verzorging, door het opzetten van micro-economische projecten en door het voorzien van drinkwater en fondsen ter ondersteuning van locale regeringsscholen helpt QOLN de levensstandaard te verbeteren en krijgen deze kinderen en families een kans.

Lut en Tony hebben ons (Edith en mezelf) overtuigd om eens mee naar Nepal op vakantie te gaan. Er zijn eenvoudiger bestemmingen! Het was hun 3° maal. Zij zijn er al jaren actief met welzijnswerk. De reis zou toeristisch zijn, maar we zouden ook enkele projecten gaan bezoeken. Het heeft gewerkt...

Een indrukwekkende trekking door het Anapurnagebergte, een hartveroverende bevolking en een uitermate boeiende cultuur maken deze reis tot een absolute topper. Redenen genoeg om nog eens terug te gaan.
Maar wat meer is... de armoede die er heerst, de onzekere toekomst van het land, het beperkende kastensysteem...


Om deze redenen willen wij actief een aantal projecten steunen.

- het School Project
- het Water Project
- het Child Nepal Plan

Altaïr Vaarschool en West Coast Sailing gaan voor elke cursist of reservering een bedrag van 3 tot 15 euro storten aan Quality of Life Nepal. Wij verwachten dat dit op jaarbasis een bedrag oplevert van enkele duizenden euros.

Wij hopen dat u hieraan meewerkt om dat te bereiken.

Carlo Peetroons

School project

In 2009 zoekt QOLN nog naar fondsen voor de uitbreiding van de Amar Jyoti Lower Secondary School in Bhanjyang met een kleuterklas, een bibliotheek en een speelhal ter grootte van 2 klaslokalen om de kinderen te beschermen tegen de regen in de monsoon en koude in de winter. Deze hal dient ook voor educatieve evenementen.

Altaïr Vaarschool zal financieel bijdragen tot dit project.

Nepal Child Plan

Nepal Child Plan geeft al deze kinderen een kans toch naar school te gaan. Door een maandelijkse gift van €22 steunt de donor niet alleen een kind, maar tevens het gehele project. Zo krijgt een sponsorkind alle benodigdheden voor de school, alsook gratis verzorging in de medische post.

Sinds begin 2009 is Salina ons sponsorkindje.

Water project

Een ander project verbonden met de Amar Jyoti Lower Secondary School in Bhanjyang is het waterproject. Er is een bron ongeveer 1,2 km boven op de heuvel.

De kosten voor water pijpleidingen, een water tank en enkele watertaps komen op 7.305 euro.

West Coast Sailing en Discovery Vaarvakanties steunen dit project.