NLFR
Yachtman - Stuurbrevet - ICC - Marifonie - SRC/GMDSS

Motorbootvaren in Kroatië

Kroatie eilandengroep Sibenik

Vaaropleiding én vakantie

  • Je vaart met een comfortabel motorjacht waarop je een mooie reis maakt langs de eilanden en pittoreske haventjes.
  • Je doet je praktijk als voorbereiding voor het praktijkexamen motorvaren.

Schrijf nu in
Kroatie Skradin watervallen

eerste dag

  • Er zijn goedkope dagvluchten naar Zadar met Ryanair vanuit Charleroi. Per taxi naar Sukosan.
  • Je scheept in op zaterdag, in de late namiddag.
  • Inkopen van proviand, kennismaking met het schip. Met je instructeur bespreek je de mogelijke reisroute voor de komende week.

dagindeling

  • Praktijk sturen, ankeren, aanmeren, vertrekken, tochtplanning in overvloed.
  • Tussendoor een zwem- of snorkelpartij in een prachtige baai. 's Avonds slenteren in de pittoreske plaatsjes, die we bezoeken.
  • Vrijdag komen we terug in de vertrekhaven. Tijdens het laatste avondmaal ontvang je ons vaarattest. Zaterdag ontschepen en terugvlucht.

motorboottochten Kroatië 2024

MVKR01 13.04-20.04 €1.190 pp
MVKR02 05.10-12.10 €1.190 pp


Kroatië vaargebied:
Kornati-gebied
vertrekhaven: Biograd of Sukosan (nabij Zadar)
opstaptijd: zaterdag na 16u
afstaptijd: zaterdag voor 09u
inbegrepen: verblijf aan boord, ongevallenverzekering, bedlinnen, instructeur voor Stuurbrevet en praktijk
niet inbegrepen: vliegreis, diesel- en havengelden, maaltijden, transfer naar jachthaven

motorboot varen nabij schiereiland Primosten

Wat is er te zien?

Zadar was eeuwenlang de machtigste stad aan de Adriatische kust. Zij werd door Romeinse legioensoldaten gesticht. Aan de resten van het Romeinse forum staat de vroeg-christelijke Kerk van de Heilige Anastasia. Slenterend in de oude stadskern ontdek je overblijfselen van de gouden tijd. Passeer tijdens de wandeling langs de waterkant langs het zee-orgel. Op het eiland Kornat bezoek je het fort Tureta, één van de belangsrijkste Byzantijnse forten in dit gebied.

Het oude Sibenik is na de oorlog volledig terug opgebouwd. De vroegere industrie is verwijderd en alle aandacht gaat nu naar toerisme. Het is één van de meest pittoreske oude steden aan de Adriatische kust. Slenter doorheen de wirwar van straatjes en bezoek het imposante kasteel van St. Michiel. Boven heb je een indrukwekkend zicht op grillige kustlijn. Hier begrijp je waarom we spreken over de kust met de duizend eilanden. Bezoek ook de Kathedraal van de heilige Jacobus.

De Krka watervallen vormen een prachtig nationaal park. De Krka kronkelt door diepe canyons tot de historische stad Skradin, waar de stroom verandert in een lange en diepe zeebocht. Vanuit Sibenik vaar je tot Skradin, waar je in de kleine jachthaven afmeert.

De Kornati eilanden, genoemd naar het grootste eiland Kornat, vormen een uitgestrekt natuurpark. Het bestaat uit ca 140 onbewoonde eilanden, eilandjes en klippen.

Het is een zonovergoten labyrinth van zee en natuur in een ongerepte natuur. Je kunt voor anker gaan in één van de talloze natuurlijke baaien of in de jachthaven van het park Piskera.

In het natuurpark Telascica bezoek je de prachtige baai Mir en het wonderlijke zoutwatermeer.

Tussen Zadar en Sibenik ligt een wonderbaarlijke eilandenwereld. Pag met zijn prachtige stranden, het groene en bergachtige eiland Ugljan, het pittoreske eiland Iz, het grootste eiland Pasman. Ook Murter en de kleinere eilandjes Molat, Premuda, Ist en Zut zijn een bezoek waard!

Weer en klimaat

In het algemeen is er een gemiddelde tot sterke wind tot ongeveer juni en vanaf september. In juli en augustus is de wind rustiger.

Bij stabiel weer waait de Maestral. Het is een thermische lokale wind uit het noordwesten, meestal in de zomer. Het begint meestal tussen 10 en 11 uur in de morgen, bereikt zijn grootste kracht tot maximaal 5 Beaufort in de namiddag (2-3 uur). De Maestral neemt terug af tot windstil in de late namiddag.

Deze situatie kan afgewisseld worden door de Jugo, een stevige wind uit het zuidoosten. De Jugo is een warme en vochtige wind. Hij heeft ruim anderhalve dag nodig om zich te ontwikkelen. In de zomer waait hij normaal tot drie dagen. De Bora is een droge landwind uit het noordoosten.

varen zeekaart Kroatie Kornati

Voorbeeld van motorjacht (op basis van 6 deelnemers)

Ingeval 4 deelnemers zal een kleiner jacht ingezet worden.
varen foto buitenzicht Aria

Adria 1002V

Length:  10.80 m
Berths:   7
Cabins:   
3 + salon
WC / Shower:  
2 / 1
Engine:   2x125 hp YANMAR
Fuel capacity:  300 liter
Water capacity:  250 liter
varen Adria layout
Adria interieur boot