NLFR
Zeezeilschool voor alle niveaus

Veelgestelde vragen Middellandse zee

Waarom zou ik voor een ervaringstocht in de Middellandse zee kiezen? Voor het weer én voor de verkenning van de havens en de kusten. Het is een echt vakantiegevoel. De kans is groot dat je vroeg of laat een zeiljacht gaat huren in die landen. De tochtplanning gebeurt anders dan op de Noordzee. Je leert andere aanmeertechnieken. Je kan ook voor een ervaringstocht in de Middellandse zee kiezen om gewoon op vakantie te gaan !
Met welke jachten zeilen we in de Middellandse zee? Met dezelfde types als wij zelf hebben aan de Belgische kust. Met 3 of 4 cabine jachten, meestal Jeanneau of Bénéteau.
Wie zorgt er voor het vervoer naar en van de vertrekhaven? Dat doe jezelf. Wij geven alle nuttige reistips en je schipper helpt mee. Vliegtickets boek je zelf. Een taxi ter plaatse regel je samen met medeopvarenden die dezelfde vlucht hebben. Een mini-busje huren ter plaatse van de luchthaven naar de jachthaven kan ook. 
Kan ik tijdens een ervaringstocht iemand meenemen die geen opleiding wilt volgen? Dat kan. Indien je geen opleiding wilt volgen, dan kan je gewoon ook van het zeilen genieten. 
Kan de Blue Cup regatta in Griekenland in aanmerking komen voor een opleiding? Ja, maar het is geen systematische opleiding. Je schipper toont en legt uit wat te doen. Jijzelf staat aan het roer en voert de manoeuvres uit. Maar je volgt wel een wedstrijdparcours.